2013. március 26., kedd

Szuper trendi pakolós táska párnahuzatból




Pillowbag06
Egyszerűen és varrás nélkül (!) elkészíthető dizájnos táska. Annyira ötletes, eredeti, ugyanakkor roppant egyszerű a créme de la craft blog ötlete, hogy gondoltam, megosztom veletek is… :)
Ha hosszabb vállpánttal készítjük, akkor vállon átvetve nagyon kényelmes viselet, de természetesen simán vállon is hordható, ahogy tetszik. Csak végy egy párnahuzatot, díszítsd néhány nyomattal, hogy egyedi legyen, majd néhány egyszerű lépés, és már indulhattok is! :)
Pillowbag05
Pillowbag03
Pillowbag04

Amire szükséged lesz:
  • egy nagyobb párnahuzat (Természetesen kisebbet is használhatsz, de akkor értelemszerűen a táskád is kisebb lesz. A képeken látható táska egy kb. 100X50 cm-es huzatból készült.)
  • textilfesték, egy szivacs, kreppszalag (Kihagyható, ha nem szeretnél rá mintákat. De készítheted a táskát mintás párnahuzatból is…)
  • színes textilcsíkok a vállpánthoz (a képen három vállpánt három textilcsík összefonásásával készült)
  • olló
Így készítsd el:
1. Helyezd a párnahuzatot az asztalra úgy, hogy a nyitott vége legyen lefelé. Majd fogd meg ezt az alsó, nyitott végét, és hajtsd fel kb. az anyag kétharmadának (felülről egyharmadának) vonaláig.
2. Vágj ki tetszőleges formákat a szivacsból, mártsd bele a festékbe, és díszítsd kedvedre az anyagot.
3. A vállpánt rögzítéséhez vágj kis lyukakat a párnahuzat mindkét oldalán ott, ahol a nyitott vége ráfekszik az anyag hátsó rétegére.  Fűzd át a lyukakon a vállpántot, és csomózd össze.
4. Fordíts meg a táskát. Vágj egy-egy kis lyukat a két alsó sarkába, és kösd őket össze egy kis textilcsíkkal.
5. Ha szeretnéd a ráhajtható fedelet egy kis bojttal feldobni, akkor középtájon kicsit gyűrd meg a fedélként funkcionáló (zárt) huzatvéget, és egy  kis textildarabkával tekerd körben.
6. És voilà, kész is vagy! Pakold bele a motyóidat, és indulhatsz is!
 Pillowbag01

De ha bármelyik lépésnél elakadnátok, akkor itt megnézhetitek, hogy hogyan készült a fenti képeken is látható modell:

Jó kreatívkodást! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése