2013. március 13., szerda

Csokis Trüffel



Hozzávalók:
  • 200 g étcsokoládé
  • 375 ml tejszín
  • 5 evőkanál kávé (nem kötelező)
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 100 g porcukor

Így készítsd el:
Törd össze egészen apró darabkákra a csokoládét, majd tedd egy tálba a porcukorral együtt.
Forrald fel a tejszínt és öntsd a tálba a porcukros csokidarabkákra. Kevergesd addig, amíg minden csokidarabka megolvad.
Ha szereted, és a szüleidnek sincs ellene kifogása, akkor add hozzá a kávét is, majd alaposan keverd össze.
Tedd a tálat a hűtőbe. Néhány óra elteltével a massza megszilárdul és ekkor már tudsz belőle kis golyócskákat formázni. Végül forgasd bele őket a kakaóporba és már csak tálalni kell.
Ha esetleg nem fogyna el az összes, akkor a maradékot légmentesen záródó dobozban tárold a hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése