Hozzávalók (kb. 24 darab sütihez):
1 csésze = 2,5 dl
- 1 tojás
- 1,5 csésze cukor
- 2 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 50 g vaj
- 0,5 ml víz
- 24 db papírkapszli
Így készítsd el:
Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben.
Jól dolgozd össze a tojást és a cukrot, majd add hozzá a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot.
Keverd hozzá az olvasztott vajat és a vizet is, és keverd addig, amíg a tészta könnyű lesz és csomómentes.
Öntsd a papírkapszlikkal bélelt sütőformába, de figyelj rá, hogy kb. csak félig töltsd meg őket, mivel a sütőben meg fognak emelkedni.
Süsd őket 200 fokon 15 percig, amíg a cupcake teteje megemelkedik és szép aranyszínűre sül.
A sütőből kivéve hagyd őket kihűlni, mielőtt nekilátnál a díszítésnek.
Díszítés:
- 200 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 1,25 csésze porcukor (átszitált)
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- ételfesték (opcionális)
Keverd össze az összes hozzávalót, és dolgozd össze, amíg sima és csomómentes masszát nem kapsz.
Töltsd habzsákba, vagy egy sima zacskóba, aminek a sarkát levágod, és már kezdheted is a díszítést.
Engedd szabadjára a fantáziád! Dekorálhatod bogyós gyümölcsökkel, csokival, színes cukorkával, mogyoródarabkákkal és szinte bármivel, amit találsz otthon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése