2013. március 13., szerda

Fahéjas csiga



Hozzávalók (kb. 20 db csigához):
  • 600 ml tej
  • 150 g vaj
  • 2 1/4 teáskanál szárított élesztő
  • 1 kg liszt
  • 30 dkg cukor
  • őrölt fahéj

Így készítsd el:
Olvaszd meg a vajat egy edényben, öntsd hozzá a tejet és melegítsd langyosra.
Az összes száraz hozzávalót (a cukor és a fahéj kivételével) tedd egy tálba és add hozzá a langyos vajas-tejes keveréket.
Gyúrd addig, amíg szép sima és rugalmas tésztát nem kapsz – valószínűleg el fog tartani 5-10 percig.
Fedd le a tálat, és hagyd pihenni a tésztát legalább 30 percig.
Ekkor görgesd a tésztát lisztezett deszkára, és nyújtsd téglalap alakúra. (Ha könnyebbnek érzed, akkor oszd el két részre a tésztát és úgy készítsd el).
Egy kés segítségével vékonyan kend meg vajjal, és szórd rá az ízlés szerinti fahéjjal elegyített cukrot. A téglalap hosszanti oldalánál kezdve tekerd fel jó szorosan, majd vágd fel 2 centiméteres szeletekre.
Helyezd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyd kelni további 20 percig. Kend le a tetejüket felvert tojással, és told a 225 fokra előmelegített sütőbe.
Süsd kb. 10 percig, illetve addig, amíg a teteje aranyszínű nem lesz.
TIPP! Amikor már szép pirosra, sült locsold meg kevés langyos tejjel, így sokáig puha marad!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése