2013. március 10., vasárnap

COOK:IT – Fincsi Bounty golyók házilag


bountykugeln1
Nagy kedvencem a kókusz, főleg ha még csoki is van hozzá… :)
És miért ne édesíthetnénk meg egy kicsit a napunkat ezekkel az igazán fincsi „Bounty” golyókkal? A recept rendkívül egyszerű, az íze pedig őrületesen jó! Reméljük, látványra is tetszik majd nektek.

Hozzávalók:
  • 50 g vaj
  • 1 ½ csésze porcukor
  • 1 csésze tejszín
  • 1 ¼ csésze kókusz
  • 1 csésze méz
  • 100-150 g étcsokoládé (vagy tejcsoki, ha azt jobban szereted :) )
(1 csésze = 2,5 dl)

Így készítsd el:
1. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben.
2. A csoki és a kókusz kivételével add hozzá az összes hozzávalót.
3. Melegítsd kevergetve addig, amíg az első buborékok megjelennek. Ekkor vedd alacsonyabb fokozatra a lángot, és főzd tovább 6-8 percig, amíg sűrű nem lesz. Kevergesd folyamatosan, hogy oda ne kapjon az alja. Majd vedd le a tűzhelyről, és keverd hozzá a kókuszt.bountykugeln2
4. Hagyd hűlni a masszát fél órán keresztül, majd formálj belőle kisebb golyókat, mint ahogyan azt a képen is láthatod. Formázás közben a kezed melegétől kicsit megolvadhatnak, ezért tedd őket a hűtőbe, hogy megdermedjenek, mielőtt bevonnád őket a csokival.bountykugeln3
5. Olvaszd fel a csokoládét forró gőz felett vagy mikrohullámú sütőben. Mártsd bele a golyókat a csokiba, hogy teljesen befedje őket, majd helyezd őket sütőpapírral bélelt tányérra és tedd a hűtőbe, hogy a csoki alaposan megdermedjen.

Jó étvágyat! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése