Nagy kedvencem a kókusz, főleg ha még csoki is van hozzá…
És miért ne édesíthetnénk meg egy kicsit a napunkat ezekkel az igazán fincsi „Bounty” golyókkal? A recept rendkívül egyszerű, az íze pedig őrületesen jó! Reméljük, látványra is tetszik majd nektek.
Hozzávalók:
- 50 g vaj
- 1 ½ csésze porcukor
- 1 csésze tejszín
- 1 ¼ csésze kókusz
- 1 csésze méz
- 100-150 g étcsokoládé (vagy tejcsoki, ha azt jobban szereted )
(1 csésze = 2,5 dl)
Így készítsd el:
1. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben.
2. A csoki és a kókusz kivételével add hozzá az összes hozzávalót.
3. Melegítsd kevergetve addig, amíg az első buborékok megjelennek. Ekkor vedd alacsonyabb fokozatra a lángot, és főzd tovább 6-8 percig, amíg sűrű nem lesz. Kevergesd folyamatosan, hogy oda ne kapjon az alja. Majd vedd le a tűzhelyről, és keverd hozzá a kókuszt.
4. Hagyd hűlni a masszát fél órán keresztül, majd formálj belőle kisebb golyókat, mint ahogyan azt a képen is láthatod. Formázás közben a kezed melegétől kicsit megolvadhatnak, ezért tedd őket a hűtőbe, hogy megdermedjenek, mielőtt bevonnád őket a csokival.
5. Olvaszd fel a csokoládét forró gőz felett vagy mikrohullámú sütőben. Mártsd bele a golyókat a csokiba, hogy teljesen befedje őket, majd helyezd őket sütőpapírral bélelt tányérra és tedd a hűtőbe, hogy a csoki alaposan megdermedjen.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése