2013. március 10., vasárnap

MAKE:IT – 4 tipp, hogy miért ne dobjuk ki a WC papír gurigát


Első ránézésre talán nem gondolnánk, hogy a WC papír guriga milyen sokféle módon felhasználható. Íme a bizonyíték, hogy az utolsó leszaggatott papírcsík után a guriga bizony számtalan lehetőséget tartogat. Csak kreativitásunktól függ, és a kuka helyett kerülhet falra, polcra, gyerekszobába…
guriga1
A téma adott, amihez elég egy kis kutatás az interneten, hogy inspirációkat gyűjtsünk. Korábban már mutattunk néhány igazán művészi megoldást. Most olyan ötletek következnek, melyekhez nem kellenek különleges szerszámok, aprólékos, kidolgozott munkálatok, csupán néhány ollócsattogtatás, ragasztás, festés. Egy röpke betekintés következik, amit ez a szinte kimeríthetetlen nyersanyag kínál számunkra.

Fali dekoráció

Falra akasztott képeinket izgalmassá tehetjük ezzel a fa motívummal. A családfára emlékeztető megoldásnál az ágak kartonból, a levelek festett WC papír gurigából készültek.
guriga_2
Ha nem festjük be, akkor így mutathat a falon. Különböző formák attól függően, hogy ragasztjuk össze a guriga darabokat.
guriga_3
bontempsbeignet.blogspot.com

Virágok

5 guriga összeragasztásával vagy tűzésével könnyen készíthetünk virágokat. Simán is felakaszthatjuk, de ha a közepébe scrapbook papírból különböző formákat vágunk, még dekoratívabb lesz virágunk. Bárhol felakaszthatjuk, vagy díszíthetünk vele ajándékcsomagot.
rhonnadesigns.blogspot.com, www.dykast.us
rhonnadesigns.blogspot.com, www.dykast.us

Ha pedig különböző színűre festjük és rendes mennyiségű gurigát virág formában összeragasztunk, akkor méretétől függően betöltheti egyik falunk.
asubtlerevelry.com
asubtlerevelry.com

Rendszerező

A legpraktikusabb felhasználása következik. Egyszerűen csak húzzuk bele a feltekert vezetéket, és nem fog így aggatni vagy összegubancolódni.
seilifestyle.blogspot.com
seilifestyle.blogspot.com

Baglyok

WC papír gurigából készíthetünk kedves miniatűr baglyokat is. Semmi extra, csak nyomjuk meg mindkét oldalán felül a hengert, hajtsuk be, és már kész is a bagoly füle. Aztán felfegyverkezve a legjobb fekete filctollunkkal rajzoljunk meg a baglyokat. Előtte akár kis is festhetjük különböző színűekre. A gyerekek is könnyen elkészíthetik, remek délutáni program. Ha pedig színes kartont veszünk elő, abból ilyen szeretnivaló baglyocskák készülhetnek.
guriga_7guriga_8
www.creativejewishmom.com
www.creativejewishmom.com
elhadadepapel.blogspot.com
elhadadepapel.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése