2013. március 26., kedd

Körömlakktartó doboz



Hamarosan itt a húsvét!Bár a tavasz még várat magára, azért nem árt időben elkezdeni a tavaszi nagytakarítást!Kezdetnek valami színes és vidám feladatra gondoltunk!Íme egy remek tipp, amivel rendet teremthetsz a körömlakkok között!

1.Keress vagy készíts egy karton dobozt, amiben kényelmesen elférnek a körömlakkok.

2. Minden lakkból fessél egy csíkot átlátszó fóliára vagy egy csík celluxra. 

3.Majd lyukasztóval vágj ki a fóliából/cellux csíkból egy pöttyöt (vagy ollóval egy szívet is vághatsz) és ragaszd a körömlakk kupakjára.

4. Szép csomagolópapírokkal még egyedibbé varázsolhatod a dobozkádat.

5. Díszítsd kívül és belül is kartondobozt.

6. Helyezd el benne a felcímkézett körömlakkokat. Ezután elég felemelni a doboz tetejét és kiválasztani az aktuális kedvenc lakkot!

Forrás: thebeautydepartment.com

Croodék – The Croods (3D)


amerikai animációs film, 2013
rendezők: Chris Sanders, Kirk DeMicco
magyar bemutató: 2013. március 21.
Croods01
Croodék igazi modern család. Abban az ősi, elfeledett korban élnek, amikor a természet még kísérletező szakaszában van: fura lények és növények veszi körül vagy próbálják megenni őket, és ők nem hagyják magukat. Sokáig nem dugják ki az orrukat a barlangjukból, de egy szerencsétlen baleset következtében kénytelenek előjönni, és attól kezdve számukra csupa kaland, meglepetés és váratlanul felbukkanó húsevő az élet.
Azután találkoznak egy fiatalemberrel, aki született kísérletező. Ráadásul megtetszik neki a család kamaszlánya – és vele együtt szeretné felfedezni ezt a folyton fejlődő, ismeretlen, de nagyon érdekes világot…

Egy kis előzetes:

Jó szórakozást!

Notesz müzlisdobozból



Hogy hogyan készíthettek mutatós, egyedi noteszt egy müzlisdoboz és néhány papír felhasználásával? Megmutatjuk
Notebook06
Az alábbi notesz ötletére a Crème de la Craft oldalán bukkantam rá, és egyszerűen muszáj megmutatnom Nektek is!!! :) 

Notebook05
Amire szükséged lesz:
Notebook 04

  • egy nagyobb méretű müzlisdoboz (1 doboz 2 noteszhez is elegendő. De természetesen elkészítheted más kartondobozból is.)
  • papír a belső oldalakhoz (a képen látható notesz kb. 10 db sima A/4 másolópapír felhasználásával készült)
  • egy kis darab dekoratív csomagoló- vagy scrapbook papír (a notesz gerincét burkoljuk majd vele)
  • olló
  • vonalzó
  • ragasztó, kétoldalú ragasztószalag
  • tű és hímzőfonal
  • egy szép gomb

Így készítsd el:
Notebook01
1. Vágd ki a müzlisdobozból a notesz fedelét olyan méretben, amilyen méretű dobozt szeretnél. (Tipp: Ha A/4-es belívekkel dolgozol, akkor célszerű A/4-es méretnél kb. egy-egy centiméterrel nagyobb darabot kiszabni [22X30,7  cm]. De ha kisebb zsebnoteszre van inkább szükséged, akkor A/5-ös méretnél egy-egy centiméterrel nagyobbat [22X15,9 cm] vágj ki a kartonból).
2. Hajtsd félbe úgy, hogy a sima, barna fele nézzen kifelé.
3. Fűzd bele a hímzőfonalat a tűbe, és varrd rá a gombot a notesz elejére. Ha felvarrtad a gombot, akkor hagyj rá bőven a fonalból (A/4-es méretű karton esetén legalább 60 cm-t, A/5-nél 30 cm-t) mielőtt elvágnád, mivel ezzel fogjuk körbetekerni a noteszt, amikor bezárjuk.
4. A karton színes, belső oldalára ragassz fedőlapot sima ragasztóval, vagy kétoldalú ragasztószalaggal (figyelj rá, hogy a sarkok jól le legyenek ragasztva)
5. Ha nem A/4 vagy A/5-ös méretű belívekhez szabtad ki az 1. lépésnél a papírt, akkor most vágd a belső oldalakként felhasználni kívánt lapokat kb. fél-fél centiméterrel kisebbre, mint a notesz fedele. (Használhatsz négyzetrácsos és vonalas lapokat akár vegyesen is.)
6. Fűzz hímzőfonalat a tűbe, és öltsd bele a lapokat a notesz gerincébe. (Tipp: a külső kartont célszerű előre kilyukasztani a megfelelő helyeken)
7. Ragasztóval vagy kétoldalú ragasztószalaggal rögzítsd a notesz gerincére a dekoratív papírt.
8. Végül mind a négy sarkát kerekítsd le (de hagyhatod szögletesen is, ha úgy jobban tetszik).

Ugye szép?
Notebook02 Notebook03

Ha belelendültél az alkotásba, akkor készítsetek egyet a barátnőtöknek is. Biztosan örülne neki ő is… :)

Sok sikert!

Szuper trendi pakolós táska párnahuzatból




Pillowbag06
Egyszerűen és varrás nélkül (!) elkészíthető dizájnos táska. Annyira ötletes, eredeti, ugyanakkor roppant egyszerű a créme de la craft blog ötlete, hogy gondoltam, megosztom veletek is… :)
Ha hosszabb vállpánttal készítjük, akkor vállon átvetve nagyon kényelmes viselet, de természetesen simán vállon is hordható, ahogy tetszik. Csak végy egy párnahuzatot, díszítsd néhány nyomattal, hogy egyedi legyen, majd néhány egyszerű lépés, és már indulhattok is! :)
Pillowbag05
Pillowbag03
Pillowbag04

Amire szükséged lesz:
  • egy nagyobb párnahuzat (Természetesen kisebbet is használhatsz, de akkor értelemszerűen a táskád is kisebb lesz. A képeken látható táska egy kb. 100X50 cm-es huzatból készült.)
  • textilfesték, egy szivacs, kreppszalag (Kihagyható, ha nem szeretnél rá mintákat. De készítheted a táskát mintás párnahuzatból is…)
  • színes textilcsíkok a vállpánthoz (a képen három vállpánt három textilcsík összefonásásával készült)
  • olló
Így készítsd el:
1. Helyezd a párnahuzatot az asztalra úgy, hogy a nyitott vége legyen lefelé. Majd fogd meg ezt az alsó, nyitott végét, és hajtsd fel kb. az anyag kétharmadának (felülről egyharmadának) vonaláig.
2. Vágj ki tetszőleges formákat a szivacsból, mártsd bele a festékbe, és díszítsd kedvedre az anyagot.
3. A vállpánt rögzítéséhez vágj kis lyukakat a párnahuzat mindkét oldalán ott, ahol a nyitott vége ráfekszik az anyag hátsó rétegére.  Fűzd át a lyukakon a vállpántot, és csomózd össze.
4. Fordíts meg a táskát. Vágj egy-egy kis lyukat a két alsó sarkába, és kösd őket össze egy kis textilcsíkkal.
5. Ha szeretnéd a ráhajtható fedelet egy kis bojttal feldobni, akkor középtájon kicsit gyűrd meg a fedélként funkcionáló (zárt) huzatvéget, és egy  kis textildarabkával tekerd körben.
6. És voilà, kész is vagy! Pakold bele a motyóidat, és indulhatsz is!
 Pillowbag01

De ha bármelyik lépésnél elakadnátok, akkor itt megnézhetitek, hogy hogyan készült a fenti képeken is látható modell:

Jó kreatívkodást! :)

2013. március 23., szombat

About cats 1.- Brit rövid szőrű


Fajta neve:
Brit rövid szőrű

Bundája:
Rövid szőrű

Mérete:
Nagy

Származási országa:
Nagy-Britannia
GONDOZÁSA:
Nem túl munkaigényes, hetente egyszer kell a bundáját fésülni és kefélni
TERMÉSZETE:
Bonyodalmaktól mentes, türelmes és csendes
TÖRTÉNETE:
Egy bizonyos nagy-britanniai Mr. Weirnek tulajdonítják az angol házi- és utcamacskák keresztezéséből létrehozott egységesített fajta ötletét. Az első brit rövid szőrű macskát, akit egyébként Brite-nak hívtak, 1871-ben mutatták be egy kiállításon, ahol elég lesújtó volt a közönség reakciója. Az évek múlásával a brit rövid szőrű népszerűsége igen ingadozó volt, amely főként a perzsa macska növekvő közkedveltségének volt betudható. Ma már határozottan egyike a három legnépszerűbb macskafajtának. A karthauziként ismert kék változat a legkeresettebb rövid szőrű fajták egyike. Miután az egyes tenyésztői szervezetek nem tudnak megegyezésre jutni az európai rövid szőrű azonosítását illetően, itt kell megemlíteni a brit rövid szőrű és az európai rövid szőrű közti különbségeket: a brit rövid szőrűnek kerek, széles feje van, rövid, nagyon erős nyaka és rövid, igen sűrű bundája, amelyet gömbölydeden párnáz ki a bőséges aljszőrzet.
ÁLTALÁNOS MEGJELENÉSE:
Nagy, tömör, erőteljes macskafajta, amely izmos, széles mellkassal, valamint erős vállakkal és háttal rendelkezik. A fej kerek és zömök, a koponya széles, a nyak pedig rövid, erős és jól fejlett. A kis fülek a hegyüknél kissé kerek formájúak, a nagy, széles szemek szintén. A farok rövid és vastag, a vége pedig lekerekített. A rövid, zömök lábak erőteljes, kerek mancsokban végződnek. A bunda rövid, dús, és a terjedelmes aljszőrzet miatt nem simul a testhez. Színesnek kell lennie egészen a szőrszálak tövéig, kivéve az ezüst és a cirmos változatoknál.
TENYÉSZTŐK:
• Szombatné Balogh Beatrix tenyésztő - 7020 Dunaföldvár, Pentelei út 145.- http://blueangels.mlap.hu - szombatne@freemail.hu - 06-70-943-0716

• Garaczi Zsuzsanna tenyésztő - 6000 Kecskemét, Győzelem u. 6. II/5. - svee@freemail.hu - 06-20-299-0471

• Henzsel Bernadett tenyésztő - http://macskainfo.com - macskainfo@gmail.com

• Árvai-Nagy Andrea tenyésztő - 6400 Kiskunhalas, Levendula u. 5. - http://goldstarbrigitte.eoldal.hu - arvai3@gmail.com - 06-30-218-0638

• Szabóné Mátyási Ilona tenyésztő - 2310 Szigetszentmiklós, Bárka u. 3.- http://furstincats.hu - furstincats@ggigalan.hu - 06-30-310-8369

• Palkó Magdolna tenyésztő - 1174 Budapest, Báthory u. 30. - http://diamondsight.hu - akalenus@gmail.com - 06-20-971-6532

• Illés Sándor Tamás tenyésztő - 6000 Kecskemét, Aradi vértanuk tere 5. - illesst@gmail.com - 06-20-222-7246

• Bódog Erzsébet tenyésztő - bodog.e@freemail.hu - 06-30-343-8967
Forrás: www.whiskas.hu

2013. március 14., csütörtök

Bajuszos, csókos-ajkas szívószálak


Sziasztok Csajok!
mustaches_lips_150X150
Bár már elmúlt a farsang, vége a báli szezonra, de a tavasz még várat magára!
Azonban addig sem kell szomorkodnotok egy sötét szobában…
Habár kétségtelenül klassz dolog bekuckózni egy jó kis könyvvel vagy  magazinnal egy pihe-puha pléd alá, miközben kint sűrű pelyhekben hull a hó…
Hűűűű, de elkalandoztam! :)
Szóval addig is, amíg beköszönt a friss virágillatú tavasz, mókázzatok egyet a barátnőiddel. Nyomtassátok ki a vicces bajuszokat és ajkakat (kattintsatok rá a sablonra itt lent), ragasszátok fel szívószálra vagy hurkapálcára és indulhat a fotózás!
mustaches_lips_small
Jó szórakozást!

Mi mindenre jó egy újság? :)




newspaper-nails

Ezzel a módszerrel gyorsan készíthetsz egyszerű, mégis mutatós körömdekorációt! Ráadásul, mivel saját magad választhatod ki az újságból a felhasználni kívánt szövegeket, garantáltan egyedi lesz majd a felirat is. :)

Amire szükséged lesz:
  • olló
  • újságpapír
  • kevés alkohol (de nem meginni!!!!)
  • alapozó körömlakk
  • fedőlakk
Newspaper_nail_kellekek
Az elkészítés lépései:
1. Vágj ki kisméretű kockákat az újságpapírból.
2. Fesd ki körmeidet egy halvány színű lakkal.
3. Önts némi alkoholt egy kis tálkába, majd mártsd bele a körmödet. Kb. 5 másodpercig hagyd is benne.
4. Egy kis darab újságpapírt nyomj rá az alkoholos körmödre, szorítsd kb. 15 másodpercig, majd szedd le!
5. Áttetsző lakkal fixáld, hogy tartós és szép ragyogó legyen.

Mindez képekben:

Tippünk: Nemcsak vízszintesen, de elforgatva is rögzítheted a feliratot a körmödre, és szövegek mellett kisebb képeket is felhasználhatsz az újságból, ha úgy jobban tetszik.

Sok sikert! :)


2013. március 13., szerda

Óz, a hatalmas


Színes, amerikai fantasztikus akciófilm, 2013
magyar bemutató: 2013. március 7.
rendező:  Sam Raimi

Ez a film igazán lenyűgözőnek ígérkezik! Az Óz, a hatalmas történetében megelőzi az Óz, a csodák csodáját. A filmből megismerhetjük, hogyan kerül egy egyszerű cirkuszi bűvész Óz csodálatos birodalmába, és az is kiderül, hogy ő lesz-e a várva várt nagy varázsló. A főbb szerepekben olyan sztárokkal találkozhattok, mint Mila Kunis (Therodora), James Franco (Óz), Rachel Weisz (Evanora), Michelle Williams (Glinda), és Zach Braff (Frank). A film várhatóan március elején lesz látható a magyar mozikban.
De szerencsére Nektek nem kell várnotok addig! Már most megmutatunk pár gyönyörű képet a filmből!
oz1web
oz2web
oz3web
oz6web 
oz4web
oz8web
oz7web

Nektek hogy tetszik, csajok? Megnézitek majd a moziban?


Pi élete – Life of Pi (3D)


amerikai-indiai dráma, 2012
magyar bemutató: 2012. december 20.
rendező: Ang Lee

Olvastátok már Yann Martel Pi élete című könyvét? Ha igen, akkor tudjátok, hogy a könyv nagyon jó! Ang Lee pedig csodálatos filmeket szokott rendezni, így nem kérdés, hogy ezt a filmet látnunk kell!!! :)

Tartalom:
Pi Patel különös fiú, akinek már a neve is furcsa: keresztnevét – Piscine Molitor – egy párizsi uszodáról kapta. Osztálytársai persze hogy Pisisnek csúfolják, mire ő lerövidíti a nevét egyszerűen П-re (=3,14) J
Szüleivel Pondicherryben él, egy igazi állatkertben, aminek az apja a tulajdonosa és a vezetője. A vállalkozás azonban nem túl jövedelmező, ezért a család úgy dönt, hogy eladják az állatokat és Kanadába költöznek. Az állatok egy része velük utazik a  Cimcum nevű teherhajón, a hajó azonban a Csendes-óceán közepén elsüllyed. Az egyetlen túlélő Pi Patel – valamint néhány állat.
Végül Pi 227 napot tölt kettesben egy Richard Parker nevű, 2,5 mázsás bengáli tigrissel… egy mentőcsónakban… az óceán közepén… !!!
Izgalmasan hangzik, ugye?
     

Íme, egy kis előzetes:

Garantáltan egyedi pénztárca!


Régi dolgok újrahasznosítása nemcsak szórakoztató, de pénzt is spórolhatsz, és még a környezet számára is jót teszel vele! Most megmutatjuk, hogy hogyan tudsz tejes- vagy gyümölcslé dobozból csinos kis pénztárcát készíteni.
portmonee1

Amire szükséged lesz:
1 db italos karton (Tetra-Pak) doboz
Olló
Tűzőgép
Patentkészlet (hobby boltokban kapható)





1. Tisztítsd meg a dobozt, lapítsd össze a képen látható módon, majd vágd le a tetejét és az alját.





2. Hajtsd a kartont három részre, az éleket simítsd el alaposan.





3. Vágd le az egyik oldalalon a doboz három oldalát úgy, hogy a hajtástól távolabb eső része maradjon meg. Ez a fülecske lesz a pénztárcád külső, fedél része.




4. Kerekítsd le a záró fedél részt, illetve vágd olyan alakúra, amilyenre szeretnéd.




5. Tűzd össze a válaszfalakat. Használj két kapcsot is, hogy biztosan szorosan kapcsolódjanak egymáshoz. Lényegében ezzel formát is nyert a több fakkos kis tárca.




6. Rögzítsd a pattentot – a csomagoláson szereplő utasítások szerint.





7. … és voilá! Már használhatod is… :)