2013. december 17., kedd

Süssünk! #2 Macaron


macarons
Mézeskalács macaronok
Hozzávalók a tésztához:
3 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
11 dkg finomra darált mandula
20 dkg porcukor
0,5 tk mézeskalács fűszer
A vajkrémhez:
75 g vaj
1 tojás sárgája
1,5 dl porcukor
1,5 evőkanál vörösáfonya dzsem


Elkészítés:
1.. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
2. Válsszuk szét a tojás sárgáját és a fehérjét. A tojásfehérjét, öntsük egy tálba. Az egyik sárgáját tegyük félre a vajkrémhez.
3. A tojásfehérjéket elektromos habverővel kemény habbá verjük. Keverjük hozzá evőkanalanként kis adagokban a cukrot. Ezután keverjük össze a porcukorral. Töltsük az egészet habzsákba és a sima cső segítségével nyomjunk kis halmokat a sütőpapírral beborított sütőélemezre.
4. Ahhoz, hogy macronok szép simák maradjanak a sütés során, 15-20 percig pihentessük mielőtt a sütőbe tennénk.
5. Süssük a sütőben 15-20 percig. Mielőtt kivennénk őket hagyjuk lehűlni, , és ne is piszkáljuk.
A vajkrém:
Keverjük össze a vajat, a porcukrot egy tálba, amíg lágy krém állagú nem lesz. Ezután adjuk hozzá a dzsemet, a tojás sárgáját és keverjük össze. Kenjünk óvatosan egy kis vajkrémet egy kihűlt macaronra és egy újabb macaronnal fedjük be.
Hogyan válhat ez a karácsonyi mézeskalács macaronból  látogatáshoz megfelelő ajándék? Vásárolj vagy készíts celofántasakot ami lehetővé teszi, hogy egy kis csipkével szalaggal átkötve gyöngyörűséges látványt is ajándékozz, mert olyan cukik ezek a sütik, hogy még nézni is öröm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése