2013. december 17., kedd

Ajándékötletek (DIY V.)

Pár apró ötlettel szeretnék hozzájárulni a készülődéshez, hogy könnyebb legyen az ajándékozás.
ajinak pöttyös bögre
ajinak toll díszítés
Egyszerű, de mégis egyedi, ha a szeretett személy egy-egy már meglévő tárgyát dekoráljuk ki. Ez lehet, egy bögre, pöttyökkel, vagy geometriai mintákkal megfestve, porcelán festék használatát javasoljuk. Egy átlátszó szárú tollat is személyessé tehetünk, ha belülre a megajándékozandó személy kedvelt színeivel, mintáival díszítjük. Ehhez ki kell vágni egy akkora papírt amekkora a tollszár hossza és kerülete. Ragasztóval henger formájúra ragasztod és beleteszed a tollszárba.

ajinak festett kövek
Kövek. Erre nem sokan gondolnak. A nagyszülők, szeretik az unokák által adott apróságokat. Levélnehezéknek kitűnő egy nagyobb darab és akril festékkel az alaposan megmosott kőre bármi felfesthető. A barátnők is kaphatnak apróbbakat  barátságkőnek.

úszódiómécses
Dióhéj. Ajándékozz fényt! Régi gyertyacsonkok felolvasztásával egyedi úszógyertyát készíthetsz. Csak kanócot kell beszerezni a hobbiboltból. Vigyázz, mert amikor olvasztod a gyertyát forró, tehát inkább felnőtt felügyelete mellett készítsd. Ha sokat készítessz, pompás ragyogó hangulatot tudsz ajándékozni.

hógömb készítés
Hógömb. Kicsit amerikai, de nekünk tetszik ahogy libegnek az apró csillámló és hófehér szemcsék. Hozzávalók is könnyen beszerezhetőek. Glicerin és desztillált víz 1:2 arányú keveréke kell hozzá a patikából, egy csavaros tetejű üveg, csillámok műanyag reszelék inkább darabos mint porszerű, egy kedves figura, és szilikon ragasztó. A tetőbe kell beragasztani a figurát, ha lehet egy hungarocell darabra, mert ez megemeli a díszt. Várj a száradással. Az üvegbe szórj csillámot műanyag darabkákat bármit amit libegtetni szeretnél. ¾ részig töltsd meg a folyadék keverékkel. Szórj bele még csillámot, az üveg tetejét ahol a kupakkal érintkezik kend be szilikonos ragasztóval és csavard rá a tetőt a díszel. Várj 24 órát, hogy biztos megkössön a ragasztó és kész!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése