2013. december 27., péntek

Szilveszteri sminkek

Felejtsétek el a szolíd, barna sminkeket, mert itt az idő felhasználni a tartókban porosodó élénk színeket!


Azért ezt NE! (Inkább ezt farsangra..vagy még oda se szerintem..persze, ezek is nagyon szépek, de szerintem ebben kilépni utcára...veszélyes..)


Karácsonyi ajándékaim 2013

Sajnos vége a karácsonynak, ezért itt az ideje, hogy megmutassam mit kaptam karácsonyra :) Elég sok mindent kaptam, szóval kezdjük :)

Vampire Knight Manga

Ahw..*-* Imádom :) Nem tudok róla mást mondani. Aki szereti a vámpíros történeteket, annak ajánlom. Én az 5. kötetet kaptam meg, ha ti sem tudjátok megszerezni az első részt, indavideón szinkronos animében meg tudjátok nézni.
2000 ft-ba került.
(az a Zsebkendő a könyvjelzőm)










Angry Birds Pendrive
Nagyon szeretem az angry birds-t, és személyes kedvencem a zöld malac :) Amikor megláttam, tudtam, mi lesz a sorsa. kicsit drága volt, 4000 ft, de nekem nagyon tetszett, és karácsonyi ajándék volt (mert csak úgy nem vettem volna meg).
4 Gb-os.







Fejhallgató mikrofonnal
Nekem laptopom van, ezért amikor tönkrement a mikrofonja nem tudtam vele mit kezdeni. Drágább lett volna megcsináltatni, mint ha veszek egy "külső"t.
Ezért kaptam egy Genius fehallgatót, amihez van mikrofon. Ez 3000 ft-ba került.
A mikrofonja agyon jó, tiszta, egy kis recsegés sem hallatszik, a füles része pedig párnázott, és  agyon kényelmes.





színjátszó illatgyertya
(kicsit megcsúszott a kezem bocsi, de csak most vettem észre)
Már tavaly is szerettem volna ilyet, de akkor még se lehetőségünk, se pénzünk nem volt rá, de idén megkaptam. Almás-fahéjas illatú, és a külsején jégkorcsolyázó emberek vannak (ha jól látom)
Ez a Dm-ből van.







Parfüm és dezodor
Magic Girl - La Rive
Az illata nagyon finom, édes illat, a dezodor is jó illatú, bár a parfüm sokkal jobb szerintem. a Parfüm 90 ml-es, elég sok van benne, a dezodor pedig 120 ml-es.
Ez is a Dm-ből van.







Pénztárca
A régi pénztárcám már (nem túlzok) már esett széjjel, és olyan volt mintha az anyaga elért volna.
Ez a pénztárca az oriflame-től van, és nagyon praktikus nem foglal sok helyet, és én nagyon szeretem :)
ilyen belülről :)













The Sims 3
Régen nagyon sokat játszottam a facebookos Sims-el, ezért (Anya almondása szerint) vette meg nekem a Sims 3-at. még nem rég ót van meg, de már annyit játszottam vele, hogy 2 karakter életét végigvittem.
Egy baj van csak vele: Nem lehet abbahagyni. Mindig van tennivaló, és amikor már ki szeretnél lépni, ég történik valami, és ezért nem lépsz ki. (Tapasztalatból mondom).
Ez (ha jól tudom) 4000 ft volt a Tesco-ban.




Éneklő rénszarvas
A legcukibb ajándék, amit valaha kaptam. Ez a rénszarvas a Jinge Bells Rock-ot énekli, és még tátog is hozzá. Annyira Cukiii :) <3
Ez a JYSK-ből van, és 3500 ft volt.










Sál

Ezt a sálat a nagynénémtől kaptam, ő készítette. Nagyon szép, és meleg.










Éééés sok csokii <3

Ez persze nem az összes a többi "eltűnt" :DD














BARÁTOKTÓL KAPOTT AJÁNDÉKOK:

Plüss fehértigris csokival
Erről nem tudok mit mondani... nagyon aranyos :)












rénszarvas "szobor"
Ez egy nagyon aranyos kis szobrocska, amit egy barátnőmtől kaptam. :)











Angyalka
Ezt az angyalkát egy barátomtól kaptam. Ez egy karácsonyfadísz, de én az ágyam felé akasztottam, hogy mindig emlékezzek rá :)










Ezeket kaptam, mindegyiknek nagyon örülök, és köszönöm :)
Írjátok le ti is kommentben, ti mit kaptatok karácsonyra!





2013. december 21., szombat

A nagy szaloncukor-teszt

Sziasztok! Gondolom sokan voltatom már úgy, hogy polc előtt álltok, de nem tudtátok eldönteni, hogy melyik szaloncukrot válasszátok, Hát én leírom, az én véleményemet róluk, és mindegyiket pontozom :)


1, Zselés szaloncukor

Ki ne ismerné a jó régi zselés szaloncukrot? Nekem személy szerint ő a kedvencem, de sokan utálják.
Az íze (Szerintem)eléggé különleges, nem tudom semmihez hasonlítani. Talán a sima kicsit gyümölcsös beütésű, de a Tescóban már láttam külön körtésnek ízesített zselés szaloncukrot. Róla nem tudok többet mondani. 10-ből 8 pont :)

2, Banános szaloncukor

Kövezzetek meg, de ezt utálom a legjobban. Az íze még csak nem is közelít a banánéhoz, hanem ilyen nagyon édes..ahh, inkább haggyuk.
Persze ez is egyénfüggő, de és úgy vagyok vele, hogyha valamire van egy íz írva, akkor legalább hasonlítson rá.. hát ez ennél nem nagyon (sőt semennyire sem) sikerült. 10-ből 0.5 pont.

3,Joghurtos szaloncukor

Hát igen, ebből is milllió+1 ízesítés van, a banánosat most is haggyuk. Az epres kifejezetten finom, bár szerintem (sőt, biztos) epret, sőt még epersűrítményt se látott soha életében. De ettől függetlenül 10 Pontból kap 9-et :)

4, Gumicukor-szaloncukor

Ahw.. *-*. Nem tudom, hogy ez új-e, de én most akadtam rá, és azóta favorit. Annyira finom, és különleges... 10-ből 10 <3









5,Gesztenyés szaloncukor
Teljesen korrekt, gesztenye íze van. Szerintem finom. 10-ből 9.5 :)

Mézeskalács sütés anyával

Hát íme ezért nem volt az elmúlt pár napban poszt :)


2013. december 20., péntek

Mézeskalács turmix :)

Te is imádod a finom mézeskalácsot? Ha nincs időd nekiállni a nyújtásnak, formázásnak, sütögetésnek, de szeretnél egy gyorsan elkészíthető karácsonyi finomságot, csinálj mézeskalácsos turmixot! Az igazi karácsonyi mézeskalács íze, folyékony formában. Nagyon finom!
gingerbread smoothie,mézeskalácsos turmix, mézeskalácsos smoothie,mézeskalács,mézeskalács recept,
Összetevők (1 adaghoz):
1 banán
1 csésze tej
2 teáskanál méz
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Tedd az összetevőket turmixgépbe, és keverd egyenletes, habos állagúra az italt.

2013. december 19., csütörtök

Pezsgőfürdő házilag



fürdőbombaKb. 2 golyó elkészítéséhez szükséges mennyiség
  • 50 gramm szódabikarbóna
  • 25 gramm citromsav (finom porrá őrölve – nem durva szemcsés, akkor nem lesz szép az alkotás, bio tisztítószereket árusító üzletekben kapsz ilyet és szódabikarbónát is)
  • 25 gramm kukoricakeményítő (ez fogja adni a keménységét, az élelmiszerboltból szerezheted be)
  • kb. 15 gramm shea vaj (vagy kakaóvaj,kókuszolaj vagy bármilyen olaj, vagy olajkeverék) folyékony állapotban, ha szilárd növényi olajat használsz, akkor takarék lángon olvaszd meg őket.
  • illóolaj  KB. 50 csepp 100 %-os (így erősebben illatozót fogsz kapni)
  • bármilyen természetes színezéket tehetsz hozzá, de nem szükséges: (figyelem: a kád vizét is meg fogja színezni, ha sokat teszel bele)

Elkészítés:
A citromsavat, a szódabikarbónát, a kukoricakeményítőt tedd egy tálba, majd keverd jól össze őket. Az olajakba csepegtesd bele az illóolajat és az egészet folyékony állapotban tedd a szilárd hozzávalókhoz. A szükséges még olaj, pótold. Ne vízzel, inkább olajjal! Gyúrd össze az egészet a kezeddel, de jó erősen, mert ha nem tapasztod össze eléggé a masszát, akkor meg is megrepedhet. Formázd tetszés szerint: golyókat, teheted kisebb szívalakú szilikon formába, vagy amid van,  így kiadósabb.
Ha készen vagy, tedd félre kb. 2-3 napig keményedik, és utána már használhatod is. Kitűnő saját készítésű ajándék.
Száraz helyen tárold, hogy párát, nedvességet ne kapjon, mert akkor elkezd pezsegni, csúnya lesz.
Egy bőrtápláló olajos, illatos fürdőélményt ajándékozhatsz.

2013. december 18., szerda

Süssünk! #3 - Bejgli

Hozzávalók:

  • 2 rúd bejglihez:
  • A tésztához:
  • 50 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2+1 tojás sárgája
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • reszelt ciromhéj ízlés szerint
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg darált mák
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 10 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt ciromhéj ízlés szerint

Elkészítés:


A tésztához 2 dl langyos tejben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a margarint felolvasztjuk. A liszthez először az élesztős tejet és a 2 tojássárgáját keverjük hozzá, majd a margarint és a csipet sót, illetve a reszelt citromhéjat. A tésztát jól összedolgozzuk: viszonylag kemény, rugalmas tésztát kell kapnunk. Meleg helyen pihentetjük, ameddig elkészítjük a töltelékeket.

A darált diót és mákot külön tálba rakjuk, és összekeverjük 10–10 dkg kristálycukorral és 1-1 dl tejjel. Az 1 csomag vaníliáscukrot szintén kétfelé osztjuk, és a töltelékekhez keverjük. Ha szeretjük, keverhetünk közé mazsolát és reszelt citromhéjat is.

A tésztát 2 részre osztjuk, és gáztepsi méretű téglalapokat nyújtunk belőle. A tölteléket kb. 1 cm vastagságban eloszlatjuk a tészta teljes felületén, majd óvatosan feltekerjük. A két rudat a tepsibe helyezzük, figyelve arra, hogy sütés közben még kelnek. A bejglik tetejét megkenjük az 1 tojás sárgájával, amihez 1 kanál tejet is keverhetünk, hogy még szebb színe legyen. 200 fokos sütőben kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Karácsonyi bejgli

2013. december 17., kedd

Karácsonyi mozi: Jégvarázs


jégvarázs01Karácsonykor szeretjük a vidám, bátorságról, barátságról, szeretetről szóló filmeket tele kalandokkal. Ha animációs, akkor meg méginkább.
A Disney új egész estés filmje a Jégvarázs márpedig ilyen.
A vidámságot Olaf a hóember, a barátságot, összetartozást az optimista Anna, Kristof a hegyi ember és Sven az ő hűséges rénszarvasa, a kalandokat pedig a jeges vidéken zajló küzdelem jelenti a Királyság megmentéséért.
Ne hagyjátok ki!

4 hozzászólás válasz mindenkin

Ajándékötletek (DIY V.)

Pár apró ötlettel szeretnék hozzájárulni a készülődéshez, hogy könnyebb legyen az ajándékozás.
ajinak pöttyös bögre
ajinak toll díszítés
Egyszerű, de mégis egyedi, ha a szeretett személy egy-egy már meglévő tárgyát dekoráljuk ki. Ez lehet, egy bögre, pöttyökkel, vagy geometriai mintákkal megfestve, porcelán festék használatát javasoljuk. Egy átlátszó szárú tollat is személyessé tehetünk, ha belülre a megajándékozandó személy kedvelt színeivel, mintáival díszítjük. Ehhez ki kell vágni egy akkora papírt amekkora a tollszár hossza és kerülete. Ragasztóval henger formájúra ragasztod és beleteszed a tollszárba.

ajinak festett kövek
Kövek. Erre nem sokan gondolnak. A nagyszülők, szeretik az unokák által adott apróságokat. Levélnehezéknek kitűnő egy nagyobb darab és akril festékkel az alaposan megmosott kőre bármi felfesthető. A barátnők is kaphatnak apróbbakat  barátságkőnek.

úszódiómécses
Dióhéj. Ajándékozz fényt! Régi gyertyacsonkok felolvasztásával egyedi úszógyertyát készíthetsz. Csak kanócot kell beszerezni a hobbiboltból. Vigyázz, mert amikor olvasztod a gyertyát forró, tehát inkább felnőtt felügyelete mellett készítsd. Ha sokat készítessz, pompás ragyogó hangulatot tudsz ajándékozni.

hógömb készítés
Hógömb. Kicsit amerikai, de nekünk tetszik ahogy libegnek az apró csillámló és hófehér szemcsék. Hozzávalók is könnyen beszerezhetőek. Glicerin és desztillált víz 1:2 arányú keveréke kell hozzá a patikából, egy csavaros tetejű üveg, csillámok műanyag reszelék inkább darabos mint porszerű, egy kedves figura, és szilikon ragasztó. A tetőbe kell beragasztani a figurát, ha lehet egy hungarocell darabra, mert ez megemeli a díszt. Várj a száradással. Az üvegbe szórj csillámot műanyag darabkákat bármit amit libegtetni szeretnél. ¾ részig töltsd meg a folyadék keverékkel. Szórj bele még csillámot, az üveg tetejét ahol a kupakkal érintkezik kend be szilikonos ragasztóval és csavard rá a tetőt a díszel. Várj 24 órát, hogy biztos megkössön a ragasztó és kész!

Divatos fonásos frizura

Ha ezzel a légiesen könnyed frizurával jelensz meg egy bulin garantálom, hogy sokan észre fognak venni.  Karácsonyra ki is próbálhatod.

fonásos haj02
        Fésüld át a hajad (ez fontos lépés)    Egyenletesen elosztva 5 – 6 helyen fonj    közepesen laza fonásokat a hajadba és    vékony szilikon gumivan fogd össze a    végüket.


fonásos haj04
Ezután fogd lófarokba a hajadat  szépen eligazítva benne a fonatokat és gumizd ezt is össze.



fonásos haj05
Kicsit megcsavarva tekerd fel kontyba a lófarkat, a végét igazítsd a konty alá, és hajtűvel több oldalról tűzd meg, hogy jól tartson.


fonásos haj06





fonásos haj eredmény
Tadamm, és kész a trendi de mégis könnyen elkészíthető frizura.




fonásos haj extra
Tipp: ha a lófarokba a feltekerés előtt egy helyen szalagot is belefonsz, még egyedibb lesz az összkép.


Karácsonyi körömtipp

Még van idő kigyakorolni, ezeket az ünnepi változatokat, hogy szép legyen a végeredmény.

kari körömfestés diycraftproject
Az elsőhöz 3 féle lakk egy semleges, egy színes és a színesnek egy csillogó változata kell, és ragasztós papírcsíkok. (csillag körömdísz)
Alapszínnel kend le a körmöd, hagyd megszáradni.  Ragaszd le úgy, hogy egy fenyőformát kapj. Fesd be a színessel a fenyőformát, ezt is hagyd megszáradni.
Végül a ragasztószalag tövébe húzz egy csíkot a csillogó lakkal.
Tipp:  Miután lehúztad a ragasztócsíkot a fenyő csúcsába egy körömdísz-sablonból csillagot is ragaszthatsz.

köröm hópihés
Ez a hópihés változat szintén egyszerűen elkészíthető . Egy körömlakkba mártott fogpiszkálóval húzd a fehér csíkokat a megszáradt kék alapra.



Süssünk! #2 Macaron


macarons
Mézeskalács macaronok
Hozzávalók a tésztához:
3 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
11 dkg finomra darált mandula
20 dkg porcukor
0,5 tk mézeskalács fűszer
A vajkrémhez:
75 g vaj
1 tojás sárgája
1,5 dl porcukor
1,5 evőkanál vörösáfonya dzsem


Elkészítés:
1.. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
2. Válsszuk szét a tojás sárgáját és a fehérjét. A tojásfehérjét, öntsük egy tálba. Az egyik sárgáját tegyük félre a vajkrémhez.
3. A tojásfehérjéket elektromos habverővel kemény habbá verjük. Keverjük hozzá evőkanalanként kis adagokban a cukrot. Ezután keverjük össze a porcukorral. Töltsük az egészet habzsákba és a sima cső segítségével nyomjunk kis halmokat a sütőpapírral beborított sütőélemezre.
4. Ahhoz, hogy macronok szép simák maradjanak a sütés során, 15-20 percig pihentessük mielőtt a sütőbe tennénk.
5. Süssük a sütőben 15-20 percig. Mielőtt kivennénk őket hagyjuk lehűlni, , és ne is piszkáljuk.
A vajkrém:
Keverjük össze a vajat, a porcukrot egy tálba, amíg lágy krém állagú nem lesz. Ezután adjuk hozzá a dzsemet, a tojás sárgáját és keverjük össze. Kenjünk óvatosan egy kis vajkrémet egy kihűlt macaronra és egy újabb macaronnal fedjük be.
Hogyan válhat ez a karácsonyi mézeskalács macaronból  látogatáshoz megfelelő ajándék? Vásárolj vagy készíts celofántasakot ami lehetővé teszi, hogy egy kis csipkével szalaggal átkötve gyöngyörűséges látványt is ajándékozz, mert olyan cukik ezek a sütik, hogy még nézni is öröm.