- 3 dl tejszín
- 3 tojás
- 0,75 dl cukor
- 300 g krémsajt
- 1 tasak sáfrány (0,5 g)
Alaptészta:
- 200 g teljes kiőrlésű édes keksz
- 200 g margarin vagy vaj
Így készítsd el:
• Daráld le vagy törd össze a kekszet, és dolgozd össze a megolvasztott vajjal.
• Simítsd bele a tésztát egy (lehetőleg kapcsos) sütőpapírral bélelt tortaforma aljába.
• Végy elő három tálat. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét tedd az első tálba, a tojások sárgáját pedig a másodikba.
1-es tál:
Kezdd el felverni a tojásfehérjét elektromos habverő segítségével először alacsony, majd később magasabb fokozaton. A hab akkor van kész, ha fejjel lefelé fordítva a tálat annak tartalma nem folyik ki. Ekkor add hozzá a cukrot, és alacsony fokozaton keverd bele a habba.
2-es tál:
Keverd össze a tojások sárgáját a krémsajttal, majd jól dolgozd össze őket, hogy szép sima és csomómentes tésztát kapj.
3-as tál:
A tejszínt verd kemény habbá a habverő segítségével, de megcsinálhatod kézzel is. Ezután finoman keverd el benne a sáfrányt.
• Ha elkészültél, akkor a 2-es tál tartalmát óvatosan öntsd át a 3-as tálba, és dolgozd őket össze, majd keverd még hozza az 1-es tál tartalmát is. A kész krémet egyengesd el szépen a keksszel bélelt tortaformába. Takard le folpakkal, és tedd egy egész éjszakára a hűtőbe, hogy alaposan megdermedjen, és másnap már kezdődhet is a kóstolgatás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése