2013. július 2., kedd

Nyakláncból hajpánt


NecklaceHeadband05
Újabb “gyöngyszem” a Crème de la Craft oldaláról. Nincs is másra szükséged, csak egy egyszerű hajgumira, majd kérd kölcsön apukád egy kisebb méretű fogóját, és pár perc alatt mutatós hajdíszt varázsolhatsz a kedvenc nyakláncodból. Vastagabb vagy vékonyabb láncot is átalakíthatsz, sőt, több láncot összekombinálva is készíthetsz magadnak hajpántot. A legjobb, hogy mindössze egy apró átalakításról van szó, ezért bármikor hordhatod ismét a nyakadban is, ha éppen ahhoz tartja kedved.
NecklaceHeadband03

Amire szükséged lesz:
  • nyaklánc vagy láncok (kb. 18 cm hosszú)
  • hajgumi
  • fogó
NecklaceHeadband02
Így készítsd el:
1. Fogó segítségével bontsd ki a lánc végén lévő kis karikát a képen látható módon. Ha a láncodon esetleg nem lenne ilyen karika vagy egyszerűen nem lehet kinyitni, akkor a szerelj rá egyet. Hobbiboltokban szerelőkarika néven többféle színben is kapható (arany, ezüst, bronz stb.)
2. Helyezd a hajgumit a gyűrűbe, majd a fogó segítségével zárd vissza. Ha nem záródna szorosan, akkor a fogóval erősen szorítsd rá a gumira, hogy a hajgumi véletlenül se csúszhasson ki.
3. Akaszd be a hajgumit a nyaklánc másik végén lévő delfinkapocsba.
4. Ha tökéletesen illeszkedik a fejedre, akkor készen is vagy. Ha viszont túl kicsi vagy túl nagy lenne, akkor válassz egy megfelelőbb méretű hajgumit a lánc két végének összekötésére.
NecklaceHeadband04
Sok sikert és jó szórakozást! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése