2014. január 1., szerda

Mogyoróvaj,mogyorókrém házilag + Mogyoróvajas-csokis muffin

Mogyoróvaj

Hozzávalók:

  • 50 dkg pörkölt földimogyoró
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál méz
  • 2 evőkanál földimogyoró-olaj vagy sima étolaj
A mogyorót, a sót és a mézet robotgéppel dolgozd össze.
Kapard le az oldalát, majd tedd hozzá az olajat, és addig dolgozz vele, amíg sima állagú nem lesz a keverék.
A mogyoróvajat tedd légmentesen záródó tartályba, és tárold hűtőszekrényben. Körülbelül 1-1,5 hónapig fogyasztható.

Mogyorókrém házilag

Hozzávalók:

  • 15 dkg mogyoró
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl sűrített tej
A sűrített tejet melegítsd fel, és keverd bele a cukrot. A feldarabolt csokit a vajjal gőz felett olvaszd meg. Öntsd bele a sűrített tejet, valamint a finomra őrölt mogyorót. Addig keverd, míg sima krém nem lesz belőle. Öntsd egy üvegbe, és hagyd kihűlni.

Mogyoróvajas-csokis muffin

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg étcsoki
  • 20 dkg cukor
  • 12 evőkanál mogyoróvaj
  • 8 evőkanál vaj
  • 4 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 csomag sütőpor
A lisztbe öntsd bele a sütőport, a cukrot, és tedd bele a mogyoróvajat, majd kézzel morzsold össze. A puha vajat a tojással és a tejjel dolgozd össze. Szórd bele a lisztes masszát, és keverd össze. Végül tedd hozzá a feldarabolt csokit. Egy púpozott evőkanálnyit tegyél a tésztából a muffinsütőformába, és előmelegített sütőben süsd meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése