2013. április 15., hétfő

Pompom könyvjelző



Forrás: DesignMom

yarn-pom-pom-ball-bookmark-0

Tökéletes ajándék, hiszen egyszerű és gyorsan elkészíthető, és még speciális kellék sem kell hozzá! A kis pihe-puha pomponok nagyon cukik, és garantáltan feldobják még a kötelező olvasmányokat is!

yarn-pom-pom-ball-bookmark-11Kellékek:
  • szép színes fonalak
  • olló (Vigyázz, mert nagyon fontos, hogy az olló éles legyen, különben az utolsó lépés nehéz lesz)
Másra már nem is lesz szükséged, azaz még az ujjaidra, de azok úgyis mindig kéznél vannak! ;)



Így készítsd el:
1. Első lépéskét vágj le a fonalból egy kb. 20-40 cm  hosszúságú szálat és tedd félre, mert majd egy későbbi lépésnél lesz szükséged rá.
2. Fogd meg a fonal végét és kezd el a az ujjaid köré feltekerni a fonalat szép egyenletesen és nem kell túl szorosan. Tekerd körbe az ujjaidon a fonalat jó sokszor (legalább 90-szer), hiszen ez határozza majd meg, hogy milyen tömött lesz a kész pomponod.
yarn-ball-pom-pom-bookmark-2
3. Ha már jól körbetekerted az ujjaidat a fonallal, akkor óvatosan csúsztasd le az ujjaidról és fektesd rá a már korábban félretett 20-40 cm hosszú fonalszálra. Középen köss egy szoros csomót az ujjaidról lecsúsztatott kis fonalgombolyagra.
yarn-ball-pom-pom-bookmark-3
4. A könyvjelző szárának vágj le egy kb. 20-30 cm hosszúságú fonaldarabot, és fektesd az összekötözött fonalgombolyag közepére, majd köss még egy szoros csomót. Ezzel a könyvjelző szárát is hozzákötözted a kis fonalgombolyagodhoz.
yarn-ball-pom-pom-bookmark-4
yarn-pom-pom-ball-bookmark-6
5. Óvatosan csúsztad be az ollót a fonalgombolyag egyik oldalán lévő hurokba és vágd végig a fonalat. Majd ismételd meg ezt a másik oldali hurokkal is.
yarn-pom-pom-ball-bookmark-5
6. Most már készen is van a pomponod, persze azért ráfér még egy kis igazítás és csinosítás.
yarn-pom-pom-ball-bookmark-7
7. Fogd a kezedbe a pompont, úgy hogy a könyvjelző szár a tenyeredben legyen. Fontos, hogy a gömbforma kialakítás közben végig nagyon figyelj, nehogy levágd ezt a szárat! Szépen alakítsd ki a kör formát a kis kócos pomponodból egy éles olló segítségével. Menj körbe és nyisszasd le a kiálló fonalszálakat, mindaddig amíg nem kapod meg a számodra tökéletes formát. Ehhez a lépéshez kétségtelenül szükségeltetik némi gyakorlat, de minden egyes pomponod egyre jobb és szebb lesz! :)
yarn-pom-pom-ball-bookmark-8
És voilà! Ezzel el is készült az első pomponod! Már csak azt kell kitalálnod, hogy miután belelendültél a tömeggyártásba, akkor kinek, milyen színben ajándékozz majd belőle… :)
yarn-ball-pom-pom-bookmark-1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése